Vivian Bruinooge - Plantenbieb Heerlen Noord

Vivian Bruinooge is dame achter het initiatief: Plantenbied Heerlen Noord. Met haar plantenasiel zorgt ze niet alleen voor een nieuw huis voor plantjes die bij haar terecht komen, maar brengt ze ook buurtbewoners samen tijdens creatieve workshop!

Frisse Wind Vivian Plantenbieb web LR 002

Naam

Vivian Bruinooge

Leeftijd

58

Vertel iets over jezelf

Ik ben graag creatief bezig. En heb veel ideeën voor mijn buurt en stad. Naast het fotograferen en het maken van kleding schrijf ik teksten schrijven voor het wijkblad. Ik vind het leuk om nieuwe dingen te ontdekken en ondernemen.

Hoe ben je betrokken bij Frisse Wind

Als initiatiefnemer

Op welke manier ben jij actief voor je stad of buurt?

Ik breng mijn ideeën tot leven voor stad en mijn buurt. En ik probeer daar waar mogelijk het leven in onze stad fijner te maken door activiteiten te organiseren waar mensen elkaar kunnen ontmoet. Ook denk en help ik graag mee bij andere initiatieven.

Bij welk(e) initiatief(/ven) in stad en buurt ben je betrokken?

Ik ben in augustus 2020 gestart met de Plantenbieb.asiel.Heerlen Noord. Hier kunnen bewoners kamerplanten en stekjes ruilen. En mensen kunnen bij mij terecht voor tips en advies over hun planten. In 2021 heb ik met dank aan een donatie vanuit Frisse Wind het volgende stapje kunnen zetten met de bieb en ben ik gestart met het organiseren van workshops voor mensen die dezelfde interesses hebben. Iedereen die het leuk vindt om creatief aan de slag te gaan kan hier met zijn/haar ideeën terecht. Denk bijvoorbeeld aan bloemstukjes maken, macramé plantenhangers etc. En dit allemaal voor een kleine bijdrage, zodat het voor iedereen betaalbaar is. Deelnemers kunnen ook eventueel zelf een workshop geven als ze ergens goed in zijn (talentontwikkeling!).

Naast dit initiatief schrijf en fotografeer ik voor Rennemig Journaal en ik denk graag mee bij andere initiatieven. Zoals bijvoorbeeld Wow kijk jou van Janny de Haas.

In welke buurt/ stadsdelen ben je actief?

Heerlerheide, Rennemig

Persoonlijke suggesties/ tips

-Zoek mensen waar je een klik mee hebt en die op dezelfde golflengte zitten.

-Durf te vragen! Durf over de drempel heen te gaan en je ideeën te delen, wat voor een idee het ook is!

-Heb vertrouwen en laat niet los, geef niet op als het even tegenzit. Ook als mensen je idee niet direct steunen. Je vindt altijd via via wel iemand die je idee steunt!

-Oproep aan mensen met een groot netwerk: zoek de samenwerking op met kleinere initiatieven. Steun elkaar en deel je connecties!

Welke talenten en ervaringen wil je delen met de stad en andere initiatiefnemers

Mijn creativiteit en unieke ideeën. Ik heb oog voor de mensen die minder te besteden hebben. Ik denk dus graag mee als dit je doelgroep is!

Mogen mensen contact met je opnemen? Zo ja, hoe?

Tuurlijk, via de pagina van de plantenbieb:

https://www.facebook.com/plant...;

Fotografie: Carole Meijers