Hoe werkt het?

Heb jij een gaaf idee voor Heerlen? Maar weet je niet waar je moet beginnen? Heb je al jaren een goedlopend project, maar wil je iets nieuws proberen? Of wil je dit project uitbreiden en samenwerken met andere inwoners, verenigingen of organisaties in Heerlen? Frisse Wind helpt je graag op weg!

Samen de toekomst veranderen

Frisse Wind bouwt met bewondering en respect verder op bestaande projecten in Heerlen. Er is enorm veel kennis aanwezig in de stad en haar buurten. Daarnaast gaat Frisse Wind op zoek naar nieuwe initiatiefnemers en interessante ideeën van inwoners. Frisse Wind wil het vuur aanwakkeren. Zodat Heerlenaren beseffen dat zij zelf, met elkaar, de leiding kunnen nemen over hun leven in deze stad. Dat hun ideeën waardevol zijn. Ze kunnen zelf actie nemen om deze ideeën uit te voeren. Maar ze mogen ook om hulp vragen en kunnen van elkaar leren. Zo daagt Frisse Wind Heerlenaren uit samen de toekomst te veranderen.

Frisse Wind zet daarom vooral in op:

1. Koppeling: door (langdurige) verbindingen te leggen tussen mensen, organisaties, kennis en vaardigheden.
2. Kennisontwikkeling: door bijeenkomsten, trainingen en coaching te organiseren binnen de Frisse Wind Academie.
3. Ondersteuning: we zijn er voor begeleiding en financiële ondersteuning in de vorm van donaties.

Zoek je financiële ondersteuning voor je idee?

Onze scout-coach helpt je op weg om de aanvraag voor een donatie voor je project voor te bereiden. De aanvraag wordt beoordeeld door een onafhankelijke commissie. De grootte van het project bepaalt de donatie. Je kunt een aanvraag indienen voor financiële ondersteuning tot €1000,-, tot €5000,- en tot €10.000,-. Ook moet het project aan een aantal eisen voldoen. Deze staan beschreven in de regeling voor donaties van Frisse Wind. Bekijk de regeling hier. Verder zijn de algemene voorwaarden van Stichting Samen Heerlen van toepassing op donatie-aanvragen. Bekijk de algemene voorwaarden hier.

Volg deze stappen:

1. Je vult het contactformulier in.
2.Een scout-coach van Frisse Wind neemt contact met je op voor een kennismaking.
3. In de kennismaking bespreken we de volgende vragen:

  • Wie ben je en waarom ben je nieuwsgierig naar Frisse Wind?
  • Wat is jullie idee?
  • Waar kan een Frisse Wind- scout coach jullie mee ondersteunen om dit idee waar te kunnen maken?
  • Ook lichten we de regeling voor donaties toe.

4. Daarna start de begeleiding naar het uitwerken van je idee tot een plan en een aanvraag voor een financiële donatie.
5. Als je plan klaar is, dien je de aanvraag in.
6. Een onafhankelijke toetsingscommissie beoordeelt of je idee een donatie kan krijgen.
7. Is de donatieaanvraag goedgekeurd? Dan blijft de scout-coach betrokken voor ondersteuning. En voor advies in de voorbereiding en uitvoering van jullie project.
8. Is het project klaar? Dan blikken we samen terug. Wat zijn de ervaringen en lessen? We denken na over een mogelijk vervolg in de toekomst.

Twijfel je of jouw initiatief in aanmerking komt? Neem dan ons stappenplan eens door en neem gerust contact met ons op!

Let op!

Je hebt altijd eerst een gesprek met een scout-coach. Pas daarna kun je een aanvraag indienen. Zo kunnen we vanaf het begin met je meedenken en je adviseren. Daarmee helpen we je om je aanvraag een goede kans op goedkeuring te geven.
Wil je graag een afspraak? Vul dan snel het contactformulier in! We plannen afspraken op volgorde van hoe de contactformulieren binnenkomen, dus het kan voorkomen dat je even moet aansluiten in de wachtrij. We doen ons best alle contactverzoeken zo snel mogelijk in te plannen.

Bekijk hier het filmpje van de lancering van Frisse Wind. Het bestuur legt uit waar Frisse Wind voor staat.