Plantenbieb Asiel Heerlen-Noord

Bewoners kunnen hun kamerplanten en stekjes ruilen en terecht voor tips en advies over hun planten bij de Plantenbieb van Vivian Bruinooge. Daarnaast brengt Vivian graag door middel van dit initiatief mensen samen en organiseert workshops voor mensen die dezelfde interesses hebben. Iedereen die het leuk vindt om creatief aan de slag te gaan kan hier met zijn/haar ideeën terecht. Denk bijvoorbeeld aan bloemstukjes maken, macramé plantenhangers etc. En dit allemaal voor een kleine bijdrage, zodat het voor iedereen betaalbaar is. Deelnemers kunnen ook eventueel zelf een workshop geven als ze ergens goed in zijn of graag iets delen (talentontwikkeling!).

Frisse Wind Vivian Plantenbieb web LR 002

Naam initiatief

Plantenbieb.asiel.HeerlenNoord

Naam initiatiefnemer(s)

Vivian

Buurt / wijk

Rennemig

Wanneer?

De Plantenbieb.Asiel.Heerlen Noord is op 27 augustus 2020 gestart en de workshops op 1 juni 2021 en loopt.

Waarom?

Ik wilde graag mijn passie voor planten met mensen delen en het voor mensen die iets minder te besteden ook mogelijk maken om leuke plantjes in huis te hebben. Het idee voor de workshops is ontstaan vanuit de gesprekken die ik met bezoekers van de plantenbieb heb gehad. Ik wil mensen op een laagdrempelige manier samenbrengen en ze een leuke nieuwe ervaring bieden. De deelnemers kunnen creatief en ontspannen bezig zijn. Ook wil ik bewoners die ergens goed in zijn de kans bieden om bijvoorbeeld zelf (vrijwillig) een workshop te geven zodat zij deze ervaring kunnen opdoen en bezig zijn met dat wat zij graag doen.

Mogelijke obstakels en hoe overkomen. Welke tip wil je meegeven?

Je moet vooral vertrouwen hebben en onderzoeken wat wel/niet werkt. Soms maken mensen helaas wel eens misbruik van de situatie en nemen zij bijvoorbeeld planten mee maar zetten niets terug in de kast. Ik heb vooral via social media mensen proberen te informeren waarom de bieb er is en gevraagd om met respect om te gaan met de vrijgevigheid van mensen.

Startdatum, datum donatie

Plantenbieb 27 augustus 2020
Workshops 1 juni 2021
Datum donatie: 4 maart 2021

Bedrag donatie

€750

Link naar website/ sociale-mediapagina

https://www.facebook.com/plant...

Foto's: Carole Meijers Fotografie