Dierenweide Lotbroek

Dierenweide Lotbroek is een bewonersinitiatief waar iedereen welkom is om de dieren te ontmoeten en te knuffelen. Een initiatief waarbij mensen met elkaar in contact komen en even tussen de diertjes kunnen ontspannen.

Er wonen 20 dieren op de weide (6 kippen, 5 geiten, 4 alpaca’s en 5 herten). Bezoekers zijn wekelijks welkom op woensdag, zaterdag en zondag tussen 10.00 – 11.00u.

Frisse Wind Dierenpark Nieuw Lotbroek web LR 02

Naam initiatief

Dierenweide Lotbroek

Naam initiatiefnemer(s)

Marianne Prickarts, Marcel en Anja Mesters.

Buurt / wijk

Lotbroek - Hoensbroek

Wanneer

Het project loopt al sinds 2019. We hebben voor de bouw van een nieuw hekwerk een donatie ontvangen vanuit Frisse Wind. Hier zijn we midden 2021 mee aan de slag gegaan.

Waarom

Wij willen graag mensen samenbrengen en ze door een bezoekje aan de weide en het knuffelen met de dieren de kans bieden om te ontspannen en helemaal af te schakelen.

Mogelijke obstakels en hoe overkomen. Welke tip wil je meegeven?

Ons initiatief is eerdere stopgezet omdat een bewoner van mening was dat de weide en dieren voor overlast zorgden. En dat terwijl een grote groep bewoners/ omwonenden juist heel enthousiast waren en dit niet zo ervaarden. Wij hebben hier in ieder geval van geleerd dat je moet blijven doorgaan en volhouden voor dat wat volgens jou juist is. Door vol te houden en hulp te vragen aan andere bewoners en ons netwerk hebben wij de weide en dieren weer teruggekregen. Blijf volhouden, bouw een netwerk om je heen en vraag hulp!

Startdatum, datum donatie

Het project is al in 2019 gestart (en zelfs de eerste keer in 2017). We hebben in maart 2021 een donatie ontvangen. Na ontvangt zijn wij direct aan de slag gegaan met het bouwen van een nieuw hek, zodat de diertjes, die zo belangrijk zijn voor ons initiatief veilig op de weide blijven en er ook niets van buitenaf bij kan komen.

Bedrag donatie

€2000

Link naar website/ sociale-mediapagina

https://www.facebook.com/Diere...

Foto's: Carole Meijers