Antoniushofke

Een historische kloostertuin midden in een voormalige mijnwerkerskolonie in Heerlen was altijd een vaste plek voor én door buurtbewoners. Toen de laatste kolenmijn werd gesloten en veel mijnwerkers vertrokken, raakte ook het hofje langzaam in vergetelheid. De buurtbewoners willen op eigen initiatief het hofje nieuw leven inblazen. Van de gemeente krijgen ze alle vrijheid. Het wordt een gemeenschappelijke plek van groen, ruimte voor optredens en toegang voor scholen

Naam initiatief

Het Hofke van Sint Antonius

Naam initiatiefnemer(s)

Gitte Kroes - Stichting Hofke van Sint Antonius

Buurt / wijk

GMS

Wat

De stichting wil de kloostertuin herstellen en daarna zelf onderhouden, om er een groene plek van bezinning en ontmoeting te maken. Een groep van 35 vrijwilligers gaat de kapel, de statiehuisjes en de toegangspoort opknappen. De tuin wordt een groene oase waar iedereen gebruik van kan maken, met fruitbomen en pluktuinen. Bewoners brouwen er hun eigen bier of gaan op snoeicursus. Het naastgelegen Cultuurhuis geeft er optredens. Er zijn plannen om scholen in de buurt bij de tuin te betrekken, met lesmateriaal en activiteiten. Bijvoorbeeld dat leerlingen zelf een moestuin/kruidentuin bijhouden of appelmoes maken.

Waarom


Op deze manier wordt zowel het erfgoed verleden als het gemeenschapsgevoel van de wijk doorgegeven aan de volgende generatie.

Startdatum

Voorjaar 2021

Bedrag donatie

€ 10.000,-

Link naar website/ sociale-mediapagina

https://hofkevansintantonius.n...