Zes nieuwe projecten voor en door Heerlenaren!

Heerlen - Afgelopen december heeft Frisse Wind, een initiatief van Stichting Samen Heerlen, aan zes buurtinitiatieven een donatie toegekend. De zes projecten zullen stuk voor stuk in 2021 van start gaan.Goed nieuws voor de initiatiefnemers, maar zeker ook voor de bewoners van de wijken waar de projecten gaan plaatsvinden!

In totaal heeft het project Frisse Wind in het laatste kwartaal van 2020 voor ruim 33.000 euro aan donatiegelden mogen toekennen. De volgende ideeën gaan met steun van o.a. Frisse Wind in 2021 uitgevoerd worden: een poëzieproject in Hoensbroek, speciaal abdijbier van Sint Antonius in GMS, een buurtlunch in Heksenberg, jeu de boule banen in Douve Weien-Caumerveld, een groene speel- en recreatieplek in Maria-Gewanden en een buurttuin in het Höfke van Sint Antonius in GMS. Jacques Giesbertz van het Hoensbroekse project Gewoon Poezië is enthousiast: ‘Dankzij de donatie van Frisse Wind gaan we samen de poëzie in Heerlen een plek geven. Jong en oud, online en offline!’

Cityboost van VSBfonds
Frisse Wind ondersteunt sinds haar lancering eind september 2020, Heerlenaren bij het verwezenlijken van nieuwe initiatieven voor stad en buurt. Het doel is om mensen en ideeën aan elkaar verbinden, zodat Heerlenaren zich samen inzetten voor een nog prettigere stad of buurt om in te wonen. Naast begeleiding en advies kunnen initiatieven van Heerlenaren en Heerlense vrijwilligersorganisaties en verenigingen aanspraak maken op financiële ondersteuning. Een scout-coach van Frisse Wind helpt hen daarbij op weg naar een donatie-aanvraag. Dit alles wordt mogelijk gemaakt dankzij de Cityboost-regeling van VSBfonds. Heerlen ontvangt voor de periode 2020-2022 een donatie van VSBfonds voor het stimuleren, begeleiden en (financieel) ondersteunen van sociaal maatschappelijke initiatieven van inwoners.

Zoveel mogelijk initiatieven ondersteunen
Sinds september 2020 sprak het team van Frisse Wind met 41 initiatiefnemers en met de meesten is de organisatie druk op weg naar een donatieaanvraag in 2021. Het doel is om de komende twee jaar zoveel mogelijk initiatieven voor en door Heerlenaren te ondersteunen. Van Hoensbroek tot Heerlerbaan zijn er iedere dag weer mensen die zich inzetten voor hun buurt en voor elkaar. Iets om als Heerlenaar trots op te zijn en te koesteren volgens Femke Smeets, manager projecten bij Frisse Wind. “We zijn onder de indruk van de creativiteit en saamhorigheid die we zien in de verschillende initiatieven. Zeker in deze tijd, waarin we meer dan ooit voelen dat we elkaar nodig hebben.” Inmiddels heeft Frisse Wind vele van deze initiatiefnemers en hun ideeën een gezicht gegeven via haar Facebook en Instagramkanaal. Met een groeiend aantal volgers worden steeds meer initiatiefnemers uit heel Heerlen bereikt.

Frisse Wind nodigt Heerlenaren, verenigingen en vrijwilligersorganisaties uit om ideeën voor hun straat, buurt of de stad Heerlen te delen. Kijk op www.frissewindheerlen.nl voor meer informatie en plan een kennismakingsgesprek door het contactformulier in te vullen.