Wisseling voorzitterschap bestuur Stichting Samen Heerlen

Frisse Wind is een initiatief van de Stichting Samen Heerlen. Het wordt mogelijk gemaakt door de City Boost-donatieregeling van VSBfonds. De onafhankelijke stichting Samen Heerlen wordt geleid door een divers en vrijwillig bestuur. Bestaande uit vijf mensen met heel verschillende achtergronden, leeftijden en interesses, maar allen met een enorme betrokkenheid bij de stad Heerlen: Milena Mulders, Vincent Offermans, Bert Bremen, Adriane Keulen en Zakia Labyed.

Per januari 2022 heeft er een wijziging plaatsgevonden in de rolverdeling van het bestuur: Milena Mulders heeft het voorzitterschap overgedragen aan Vincent Offermans.

Milena over haar beslissing:
“Samen met het nieuwe bestuur van Stichting Samen Heerlen, het projectteam en in constante afstemming met het VSBfonds heb ik in de rol van voorzitter het project Frisse Wind in 2020 en 2021 in de steigers mogen zetten. Dat was een grote eer. Ik heb mijn hart verpand aan Heerlen. Maar waar ik altijd een reden had om terug te gaan naar het Zuiden is dat het afgelopen jaar veranderd. Nu is het Venlo. En Markelo. Ofwel: mijn binding met de stad nam af waardoor het niet meer goed voelde om het boegbeeld te zijn. Als voorzitter moet je immers weten wat er speelt en daar voeling mee hebben. Ik heb mijn taak als voorzitter van een stichting in oprichting vervuld. Frisse wind is in een nieuwe fase beland. Na ruim een jaar voorzitter te zijn geweest van de Stichting Samen Heerlen heb ik het stokje overgedragen aan mijn mede-bestuurslid en opvolger Vincent Offermans. Ik zal zelf in het bestuur blijven als algemeen bestuurslid. Ondanks alle corona uitdagingen zijn we erin geslaagd om een frisse wind door Heerlen te laten waaien. Ik ben ervan overtuigd dat deze goede energie door Vincent zal worden voortgezet.” 

Vincent over zijn nieuwe positie als voorzitter:
“Met veel plezier ben ik vanaf het prille begin betrokken geweest bij Frisse Wind Heerlen. Eerst als ‘betrokken Heerlenaar’ om input te geven voor het plan, vervolgens als één van de schrijvers voor de Cityboost-aanvraag bij VSBfonds (dat Frisse Wind financieel mogelijk maakt) en uiteindelijk als bestuurslid van de stichting achter Frisse Wind. Het is mooi om nu ook die allerlaatste mogelijke promotie te maken en de visie die ik in 2019 al had voor Frisse Wind als voorzitter door te mogen blijven zetten. We hebben met z’n allen die oorspronkelijke visie al ontzettend sterk vertaald naar de realiteit. Aan mij nu, samen met de rest van het bestuur, de taak om ervoor te zorgen dat Frisse Wind 'here to stay’ is en dat al die mooie initiatieven niet op de tocht komen te staan. Ik zie onze toekomst met groot vertrouwen tegemoet!”

Fotografie: Carole Meijers