Terugblik: Viering 3 jaar Frisse Wind

Op maandag 26 juni vierde Heerlense initiatiefnemers, het team van Frisse Wind en Stichting Samen Heerlen het 3 jarig bestaan van Frisse Wind. En daarmee vooral wat Heerlense initiatiefnemers met o.a. steun van Frisse Wind hebben bereikt in die periode!

De viering bestond uit een markt, waar verschillende initiatieven iets van zich lieten zien. Van video's en foto's tot vogelhuisjes en een zadenbibliotheek! Een moment om verhalen te delen en nieuwe mensen te ontmoeten.

Het tweede deel van de viering bestond uit een borrel. Tijdens bracht vaste moderator Job Zomerplaag een korte Frisse Wind Quiz, om vervolgens een gesprek te leiden tussen Wim van Bavel (KBO Hoensbroek), Yvette Petit (buurtregie Heerlen), Milena Mulders (Bestuur Stichting Samen Heerlen) en Sanne Stephan (Manager Projecten Frisse Wind).
Voordat het borrelen echt kon beginnen bracht Merlijn Huntjes een energiek gedicht wat hij niet alleen in speciaal voor de middag (en tijdens die middag!) geschreven had, maar ook nog eens vele enorm aan het lachen maakte! Naast het genieten van Merlijns gedicht bracht ook het eten van Caritas045 een glimlach op vele gezichten. Deze keer kookte zij niet voor de vele gezinnen uit Heerlen die het financieel zwaar te verduren hebben, maar voor initiatiefnemers uit Heerlen met een hart voor Heerlen, hun wijk en de mensen die wonen.

En er was belangrijk nieuws te delen, want... Frisse Wind gaat verder! Met steun van vaste partner VSBfonds en vanaf 1 juli Gemeente Heerlen. Samen met deze partijen hoopt het team van Frisse Wind ook tijdens de rest van 2023 verschillende Heerlense initiatieven te ondersteunen.

De middag is samengevat in een korte video die je hieronder kunt kijken!

Dank aan: Cultuurhuis Heerlen, Caritas 045, Carole Meijers Fotografie, Studio Quick Lock, Studio Sanne Gijsbers, VSBfonds en Stichting Samen Heerlen.