Schrijf je in voor Kern met Pit!

Meer dan tweeduizend bewonersgroepen hebben de afgelopen edities met succes aan Kern met Pit deelgenomen. Denk aan het aanleggen van een speeltuin, het restaureren van een molen, het opzetten van een museum over de plaatselijke historie, of het organiseren van een groot theater waar het hele dorp aan mee doet. Heb jij ook een goed idee voor je buurt? Vanaf 1 september tot 1 november 2024 kun je je als bewonersgroep weer inschrijven voor Kern met Pit editie 2024. Nu werken de deelnemers van editie 2024 aan de uitvoering van hun droom voor de buurt.

Kern met Pit daagt mensen uit om hun droom voor de buurt binnen een jaar te realiseren. Het kan om allerlei idee├źn gaan: van het opzetten van een buurtmoestuin tot het organiseren van een dorpstoneelstuk. Als het je directe omgeving maar verbetert of een impuls geeft. Kern met Pit is een initiatief van Katalys.

Iedereen kan zich inschrijven, maar er gaat wel een selectie aan vooraf. Ben je eenmaal Kern met Pit-deelnemer, dan opent dat direct deuren bij gemeenten en andere organisaties. Het hele jaar staan we voor je klaar met tips, advies en contacten in ons netwerk. Daarnaast kun je gratis meedoen aan interessante workshops en bijeenkomsten. En heb je bijvoorbeeld een (bouw)technische vraag? Ingenieursbureau Arcadis zorgt voor een oplossing.
Je ontvangt het predicaat Kern met Pit en 1.000 euro voor het project als je buurtinitiatief binnen een jaar is afgerond.

Neem een kijkje op de website van Kern met Pit voor meer informatie en het inschrijfformulier.

Bron: Kern met Pit