Ontmoet onze nieuwe scout-coach JONG: Linda Becker

Met veel plezier mogen we jullie kennis laten maken met onze nieuwe scout-coach JONG Linda Becker! Zij zal zich binnen Frisse Wind vooral gaan richten op de Heerlense jeugd en jongeren.

'Lieve Heerlenaren,

Gisteren ben ik gestart met een nieuwe uitdaging als Scout-coach JONG bij Frisse Wind. Wat werd ik warm en hartelijk ontvangen en wat heb ik zin om aan de slag te gaan met dit geweldige team!

In eerdere functies heb ik kinderen en jongeren mogen begeleiden als makers in de dop en heb ik hen geholpen om van een wild, gedurfd of pril idee ook echt een plan te maken dat succesvol tot uitvoering kwam. Daarmee heb ik een rijke ervaring opgebouwd in samenwerken met jeugd, zich inleven in hun belevingswereld, afstemmen op hun golflengte, en vooral blijven doorzetten als het even niet lukt of gaat zoals je wilt. Je komt er wel en ik zal je daar ook tools voor aanreiken. Hoe mooi is het om ideeën tot werkelijkheid te zien worden! Daar gaat mijn hart sneller van kloppen en binnen mijn nieuwe functie als scout-coach hoop ik dan ook dat jongeren me gaan opzoeken en vertellen waar hun hart sneller van gaat kloppen. Dan kunnen we die dromen samen waar gaan maken. Dus heb je een idee door en voor jongeren in Heerlen: neem contact met me op!

Ik heb ook aan de beleidsmatige kant gewerkt, o.a. bij Provincie Limburg en bij het particuliere vermogensfonds VSBfonds. Bij die laatste heb ik meer dan tien jaar gewerkt als adviseur waarvan ruim vijf jaar als regio-adviseur Limburg. In die hoedanigheid heb ik veel Heerlenaren gesproken en geholpen met een idee verder ontwikkelen en financieren. De ervaring en kennis van projectontwikkeling, fondsenwerving, netwerken en persoonlijke contacten opbouwen met initiatiefnemers en inwoners die ik daarin opgedaan heb, neem ik graag mee in mijn nieuwe werk. Ook heb ik de start van Frisse Wind vanuit de kant van VSBfonds mogen meemaken en de groei gezien die deze geweldige stichting in de jaren heeft doorgemaakt. Wat een bevlogenheid bij het team en de inwoners van Heerlen en wát een impact hebben de projecten van inwoners gehad op de stad. Ik ben blij dat ik daar nu een steentje aan mag bijdragen binnen het team van Frisse Wind.

Heerlen is de stad waar ik als tiener en twintiger menige tijd heb doorgebracht en mooie herinneringen heb gemaakt. Ik gun elke Heerlenaar een fantastische jeugd hier en zal me daar dagelijks voor in gaan zetten. Laten we samen aan de slag gaan!'

Welkom Linda!
Heb jij een idee dat je graag met Linda wilt bespreken? Neem dan vooral contact met haar op via het contactformulier op onze website.