Ken jij Groeikr8 al?

Ben je bezig met een startend of lopend burgerinitiatief om jouw buurt, straat of dorp net weer een beetje fijner en leuker te maken? Of loop je al een tijdje met een geweldig idee rond? Wil je dit duurzaam oppakken of inzetten en ben je op zoek naar hoe je dit het beste kan doen? Dan is Groeikr8 van Burgerkacht Limburg jouw kans.


Wat levert het op voor jou?
Groeikr8 helpt jouw initiatief te realiseren door handvaten en tools uit te reiken. Ook krijg je de mogelijkheid om je netwerk te versterken en te vergroten door samen te werken met andere initiatieven en professionals. Dit biedt niet alleen voordelen op de korte termijn maar ook in de toekomst. Door de intensieve samenwerking kunnen initiatieven duurzaam gerealiseerd worden.

Hoe gaat het in zijn werk?
In 8 maanden tijd worden 8 startende of lopende initiatieven samengebracht. Onze ervaring leert dat burgerinitiatieven veel voordelen kunnen halen uit kennis en de ervaring van anderen. Het draait hierbij niet om geld. Wij weten dat inspiratie en handvaten meer effect hebben. Doordat deelnemers van elkaar leren en anderen inspireren, kunnen zij samen met elkaar groeien.

De focus ligt op Limburgers die een goed idee hebben om de leefbaarheid in hun wijk en/of regio te vergroten. Initiatieven gaan met elkaar aan de slag in 4 fysieke sessies en 4 online vraagbaak sessies, onder leiding van facilitator Geert Schols. Geert maakt onderdeel uit van het landelijk collectief Gave Dingen Doen.

Eind juni wordt een selectie gemaakt van acht deelnemers uit alle aanmeldingen.

Het programma start 1 september 2023 en loopt t/m april 2024. Het programma wordt afgesloten met een feestelijke avond waarin initiatieven hun ervaringen delen met belangstellenden.

Per sessie kunnen per initiatief 1 à 2 mensen deelnemen. Dit mogen iedere sessie dezelfde personen zijn maar wisselen van personen die aanwezig zijn mag ook. De voorkeur heeft wel om dit niet te veel te doen vanwege de continuïteit.

De sessies zullen op doordeweekse avonden worden georganiseerd. Data, tijden en locaties van de sessies worden tijdig bekend gemaakt.

Heb jij een goed idee?
Om jouw initiatief aan te melden of voor vragen, ga je naar https://www.burgerkrachtlimbur.... Deelname is gratis.

Groeikr8 is een initiatief van Burgerkracht Limburg.
BRON & meer informatie: https://www.burgerkrachtlimbur...