Feestelijke opening Frisse Wind Academie!

Donderdag, 30 september is de Frisse Wind Academie van start gegaan met een feestelijke opening in Cultuurhuis Heerlen. De Frisse Wind Academie is een leer-, ontmoetings- en ontdekkingsplek voor inwoners van Heerlen die een bijdrage willen leveren aan een prettigere stad of buurt.

Tijdens de opening werd het ‘hoe, wat en waarom’ van een Frisse Wind Academie gepresenteerd, besproken én ervaren in een afwisselend programma. Wij bedanken alle deelnemers voor hun enthousiaste bijdrage aan deze energieke en inspirerende dag!

Bekijk hier een korte film van de opening:

De dag werd geopend met een intiem akoestisch optreden van zangeres Kim Hooiveld en zanger/gitarist Domi Hendriks. Presentatrice Rian Moonen (L1, ENNE, Ik ben in Heerlen: WAT NU?!) zorgde ervoor dat iedereen zich welkom voelde en nam de gasten mee op ontdekking om meer te weten te komen over de Frisse Wind Academie. Zij ging hiervoor het gesprek aan met Milena Mulders (bestuurslid Stichting Samen Heerlen, de organisatie achter Frisse Wind) en Femke Smeets (manager projecten Frisse Wind). Daarna schoven initiatiefnemers Gharsani Watanyar (initiatiefnemer van een sociaal kunstproject), Aline Ploeg (van het Zomermaanfest), Gitte Kroes (o.a. Höfke van Sint Antonius) en Jacques Giesbertz (Gewoon Poëzie) aan voor een interview. Zij deelden hoe zij vormgeven aan hun ideeën en dromen, en wat de betekenis van de Frisse Wind Academie in hun ogen kan zijn voor initiatiefnemers in Heerlen. De Frisse Wind Academie werd vervolgens officieel geopend met een symbolisch en prikkelend gedicht van Jacques Giesbertz over zijn beleving van het woord ‘Academie’. Vanzelfsprekend zorgden de bijdragen van deze betrokken en vooral actieve Heerlenaren voor een enthousiast applaus en een lach op het gezicht in het publiek).

Na deze gevarieerde start was er de gelegenheid om naast een drankje en een heerlijk veganistisch hapje van Aline Ploeg (Catering Groener Gras) ideeën uit te wisselen, elkaar te ontmoeten en verbindingen te creëren. Als impressie van wat je kunt verwachten van de Frisse Wind Academie, verzorgde Leo Crombach van Verbindend Leiderschap een inspirerende interactieve bijeenkomst waarin hij de deelnemers uitdaagde om hun dromen maar ook juist hun “domme” ideeën met anderen te delen. Op speelse wijze liet hij de deelnemers ervaren hoe je het gesprek met elkaar kunt aangaan om samen vorm te geven aan een idee. Zodat het er uiteindelijk sterker en rijker van wordt. Aan het eind van de dag werden ideeën en suggesties van deelnemers achtergelaten in de Frisse Wind Brievenbus achtergelaten. Hiermee gaan we verder bouwen aan de Academie!

Frisse Wind Opening Academie web HR 07 Frisse Wind Opening Academie web LR 08 Frisse Wind Opening Academie web LR 11 Frisse Wind Opening Academie web LR 16 Frisse Wind Opening Academie web LR 18 Frisse Wind Opening Academie web LR 21 Frisse Wind Opening Academie web LR 26 Frisse Wind Opening Academie web LR 33 Frisse Wind Opening Academie web LR 65 Frisse Wind Opening Academie web LR 56 Frisse Wind Opening Academie web LR 51

Foto’s: Carole Meijers Fotografie

Doe je ook (weer) mee aan de volgende bijeenkomst op 8 november? Meld je dan nu aan!
Ben je enthousiast geworden en heb je belangstelling om mee te doen met een van de volgende activiteiten in de Frisse Wind Academie? Bekijk dan het programma op de website en meld je alvast aan! De eerstvolgende sessie op 8 november staat in het teken van crowdfunding en hoe je meer betrokkenheid, publiciteit en inkomsten kunt bereiken met je project. Deelname is gratis en wij zorgen voor koffie en thee! Meer info en aanmelden via de volgende link: www.frissewindheerlen.nl/academie