€30.000 beschikbaar voor maatschappelijk initiatief in Limburg

Limburg, 28 juni 2021 – Na succesvolle edities van de MAEX Impuls in andere delen van het land, zoals Flevoland, Overijssel en Haaglanden, is nu Limburg aan de beurt. Van 12 tot en met 19 juli kunnen lokale maatschappelijke initiatieven een aanvraag doen voor een financiële donatie om hun organisatiekracht te versterken, een essentieel element dat vaak lastig te financieren is.

Vincent Offermans, ondernemer en oprichter van o.a. Frisse Wind, een fonds dat lokale maatschappelijke initiatieven in Heerlen ondersteunt, is enthousiast over de komst van MAEX naar Limburg:

‘Sociaal-maatschappelijke initiatieven spenderen hun budget zoveel mogelijk aan projecten. Echter, wanneer er geïnvesteerd kan worden in de professionalisering van dit soort initiatieven levert dat in de toekomst nog meer sociaal maatschappelijk rendement op. Budgetten die nodig zijn om de eigen organisatie te voeren worden effectiever besteed en de organisatie kan daardoor meer resultaat behalen met groter gemak en in minder tijd. De MAEX in Limburg biedt organisaties die mogelijkheid.’

- Vincent Offermans

Initiatieven die een bijdrage leveren aan de maatschappij kunnen een aanvraag doen. In specifiek dienen ze een bijdrage te leveren aan de wereldwijde doelen – de Sustainable Development Goals - gericht op armoedebestrijding, gendergelijkheid, het verminderen van ongelijkheid, sociaal duurzame steden en gemeenschappen, en vrede, justitie en publieke diensten.

MAEX en VSBfonds willen met deze financiële Impuls de sector van maatschappelijke en sociale burgerinitiatieven stimuleren. Zij geloven, samen met een steeds grotere groep organisaties en wetenschappers dat deze initiatieven erg belangrijk zijn voor een sociale en duurzame samenleving. Voor de MAEX Impuls Limburg stelt VSBfonds in totaal €30.000,- beschikbaar om zo veel mogelijk maatschappelijke initiatieven in Limburg te versterken.

Is jouw maatschappelijke initiatief ook gebaat bij een financiële Impuls om zo je organisatie te versterken en/of te professionaliseren? Dien dan tussen 12 en 19 juli een aanvraag in voor de MAEX Impuls Limburg

Uiteraard is het ook nog mogelijk zelf financieel bij te dragen aan maatschappelijk initiatief in de regio. Neem hiervoor contact op met MAEX.

MAEX: Biedt inzicht en overzicht
MAEX helpt maatschappelijke impact maken, meten en managen. Het platform maakt de waarde en behoefte van maatschappelijke initiatieven inzichtelijk aan de hand van de Social Handprint. De maatschappelijk waarde wordt uitgedrukt in de Sustainable Development Goals. MAEX stimuleert bedrijven, fondsen en overheden om beter samen te werken met deze initiatieven.