Milena Mulders

Milena was bestuurslid bij Stichting Samen Heerlen, de organisatie achter Frisse Wind.

Frisse Wind web LR 006

Naam

Milena Mulders

Leeftijd

46

Vertel iets over jezelf!

Ik ben geboren in Brunssum en woon nu alweer ruim 20 jaar in Amsterdam. Ik heb in Tilburg journalistiek gestudeerd en een aantal jaren als freelance journalist gewerkt. Vanaf 2003 ben ik onderzoek gaan doen naar mijn Sloveense geschiedenis in de voormalige Mijnstreek en Sloveniƫ. In 2009 heb ik daar een boek over gepubliceerd. Sindsdien houd ik me bezig met migratie, vluchtelingenvraagstukken en culturele diversiteit. Ik ben ondernemer in de culturele sector. Ik noem mezelf een 'aanjager van urgente culturele projecten'. Ik fitness graag en ik loop graag lange afstanden, zoals pasgeleden met de Nacht van de Vluchteling. Ik hou van fysieke uitdagingen. Ik heb een zoon van 14.

Hoe ben je betrokken bij Frisse Wind?

Ik was voorzitter van de Stichting Samen Heerlen ondanks dat ik niet in Heerlen woon. Sinds een jaar of zes ben ik actief in Heerlen in heel veel verschillende rollen, onder andere was ik initiatiefnemer van het Migratiemuseum Heerlen. Ik heb ook als programmamaker voor het Jaar van de Mijnen gewerkt. Ik kom uit (de buurt van) Heerlen maar woon er dus al heel lang niet meer. Maar ik ben er dus wel vaak en op die manier kan ik als een buitenstaander naar de stad kijken. Binnen het bestuur van de stichting Samen Heerlen vervulde ik de rol van dwarsdenker. Dat was een rol die mij goed bij mij paste.

Op welke manier ben jij actief voor je stad of buurt?

Ik was dus initiatiefnemer van het Migratiemuseum Heerlen en als programmamaker betrokken bij het Jaar van de mijnen. Buiten Heerlen ben ik een soort ambassadeur voor de stad in Amsterdam en daarbuiten.

Bij welk(e) initiatief(/ven) in stad en buurt ben je betrokken?

www.migratiemuseumheerlen.nl Migratiemuseum Heerlen heet nu Museum Onderweg www.museumonderweg.nl

Persoonlijke suggesties / tips

Plannen en ideeen verzinnen kan iedereen, plannen en ideeen uitvoeren tot het eind is een ander verhaal. Ben doelgericht, bijt je vast als dat moet en zoek naar alternatieve wegen. Dan krijg je alles/veel voor elkaar. En zoek altijd de samenwerking. Ofwel: niets bestaat dat niet iets anders aanraakt (Jeroen Brouwers).

Welke talenten en ervaringen wil je delen met de stad en andere initiatiefnemers?

Ik kan aardig dwarsdenken en vrijdenken, communiceren op verschillende niveaus en ben handig in netwerken aan elkaar knopen. Ik heb veel evaring met het werken met culturele diversiteit

Mogen mensen contact met je opnemen? Zo ja, hoe?

Ja dat mag. Graag per mail via contact@frissewindheerlen.nl

Foto's: Carole Meijers Fotografie