Mandy Römkens

Een van de Frisse Wind scout-coaches is Mandy Römkens.

Frisse Wind Mandy Römkens web LR

Naam
Mandy Römkens

Leeftijd
35

Vertel iets over jezelf

Ik ben opgegroeid in Kerkrade, in een gezellig gezinnetje van 5. Mijn ouders namen ons elk weekend mee naar toffe speeltuinen en we gingen vaak samen op vakantie.

Mijn broertje, zusje en ik waren altijd samen, we verzonnen onze eigen spelletjes en creëerden ‘droomwerelden’ waar we tussen de wolken woonden en konden transporteren naar de aarde. Ik tekende veel en kon hele verhalen verzinnen over droomwezens en dingen die ik later wilde gaan doen als ik ‘groot’ was.

Nu ik ‘groot’ ben, zijn mijn hobby’s nog steeds tekenen, dromen, reizen en in grote steden verdwalen. Ook word ik heel blij van mijn vrienden, ik spreek dan ook bijna dagelijks met hen af en ga vaak leuke dingen doen. Niet te vergeten – ik eet graag en ga dan ook graag in voor mij nog onbekende restaurants uiteten!

Hoe ben je betrokken bij Frisse Wind?
Bij Frisse Wind werk ik als scout-coach samen met de andere dames in het team en ondersteun ik inwoners van Heerlen die een aanvraag doen voor een donatie om hun project in de buurt te realiseren.

Op welke manier ben jij actief voor je stad of buurt?
Ik heb jarenlang vrijwilligerswerk gedaan bij ‘Het Bakkes’ in Rimburg – een bakhuisje waar in de zomer maandelijks onder grote belangstelling vlaaien en broden gebakken en verkocht worden. Tevens heb ik een poosje rondleidingen gegeven in Heerlen langs de vele murals die de stad rijk is. Ik ben ook al een paar jaar te vinden als figurant bij Halloween-tochten.

Bij welk(e) initiatief(/ven) in stad en buurt ben je betrokken?
Momenteel werk ik pas enkele weekjes bij Frisse Wind. Ik ben nu nog bij enkele initiatieven betrokken, zoals de grote muzikale productie van de Stichting Cultuurbevordering Parkstad, het doorgangsparkje in Hoensbroek, de Kerstviering in Heiderveste en de Bomen over Bomen cursus.

In welke buurt / stadsdelen ben je actief? 
In alle buurten van Heerlen

Persoonlijke suggesties / tips
Loop je met een leuk idee voor je buurt of wijk maar weet je nog niet precies hoe je dit wil gaan doen of wat je nodig hebt, stuur ons dan een mail. We kunnen je op weg helpen, ook als je plan nog niet helemaal duidelijk is.

Welke talenten en ervaringen wil je delen met de stad en andere initiatiefnemers?
Mensen die elkaar nog niet kennen met elkaar verbinden, dat is mijn passie. Vooral omdat ik vaak vantevoren al aanvoel, dat de mensen die ik met elkaar verbind daar heel veel meerwaarde uit kunnen halen. Een soort ‘netwerk-makelaar’. Bij Frisse Wind kennen we natuurlijk heel veel mensen met heel veel verschillende talenten. Wat ik wil delen is, dat je niet bang moet zijn om op iemand af te stappen!

Mogen mensen contact met je opnemen? Zo ja, hoe?
Ja, graag zelfs als jij met een tof idee voor jouw buurt of wijk rondloopt en hierin wil sparren over de mogelijkheden bij Frisse Wind!
Ik ben te bereiken via 0641783720 of via mail op mandy.romkens@frissewindheerlen.nl

Foto's: Carole Meijers Fotografie