Bram Dammiaans - Heerlense Highland Games

Brams is namens de Heerlense studentenvereniging Woord & Daad de initiatiefnemer achter de eerste Heerlense Highland Games.

Frisse Wind Highlandgames web LR 09

Naam
Bram Dammiaans

Leeftijd
24

Vertel iets over jezelf
Drie jaar geleden kwam ik naar Heerlen om Biometrie te studeren op Zuyd Hogeschool. Oorspronkelijk kom ik uit Haarlem, daar heb ik tot mijn 21e gewoond.

In mijn vrije tijd ben ik graag sportief bezig. Daarnaast steek ik met hart en ziel veel tijd in de studentenvereniging Woord en Daad. Ik haal hier zelf ook ontzettend veel energie uit. Ik zit niet vaak stil maar stiekem vind ik dat soms best lekker. Ik hou ervan om lekker een film of een serie te kijken met mijn vriendin of met mijn huisgenoten

Hoe ben je betrokken bij Frisse Wind
Als initiatiefnemer van de Heerlense Highland Games

Op welke manier ben jij actief voor je stad of buurt?
In mijn drie jaar tijd ben ik mij steeds meer verbonden gaan voelen met de stad Heerlen. Ik zit nu al 2,5 jaar bij de studentenvereniging Woord en Daad. Hier werd ik snel opgenomen en meegenomen in het reilen en zeilen van de vereniging.

Al snel zat ik in de activiteiten- en evenementencommissie om mee te helpen met het organiseren van leuke activiteiten en evenementen voor de studenten.

Afgelopen jaar is alles in een stroomversnelling terecht gekomen. Met de overstromingen in Valkenburg was ik plots initiatiefnemer van een grote groep studenten die de getroffenen wilden helpen. Even later werd ik voorzitter van de vereniging. Ik probeer de studenten, maar ook mensen in Heerlen, iets te geven wat ze de afgelopen 2 jaar gemist hebben.

Bij welk(e) initiatief(/ven) in stad en buurt ben je betrokken?

  • Petitie Urban Sportpark
  • Hulp bij de overstromingen
  • Heerlense Highland Games

In welke buurt/ stadsdelen ben je actief?
Centrum en daarbuiten


Welke talenten en ervaringen wil je delen met de stad en andere initiatiefnemers ?
Ik heb de afgelopen jaren geleerd dat ik het in mij heb om met dingen het voortouw te nemen. Het gaat mij goed af om dingen te organiseren en probleemoplossend te denken. Mijn ervaring is dan ook dat als je iets wil, je het gewoon moet proberen. De organisaties in en rond Heerlen zijn super behulpzaam en helpen je graag als je iets wil doen.

Mogen mensen contact met je opnemen? Zo ja, hoe?
Uiteraard. Dit kan op Bestuur@svwoordendaad.nl

Ik ben tot september nog bestuurslid, maar onze opvolgers weten mij wel te vinden als jullie mij daarna nog willen bereiken.