Aline Ploeg - Zomer maan fest

Samen met José Bouwels organiseerde Aline Ploeg in de zomer van 2021 het Zomer maan fest, het allereerst vegan foodfestival van Limburg!

Frisse Wind Zomer Maan Festweb LR 002

Naam

Aline Ploeg

Leeftijd

48

Vertel iets over jezelf

Geboren en opgegroeid in Brunssum. Voor mijn studie verhuisde in eerst naar Eindhoven en een aantal jaren later naar Maastricht, waar ik visuele communicatie studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten. In 2000 slaagde ik; in 2002 begon ik mijn eigen ontwerpbureau Groenergras. In 2012 ruilde in Maastricht in voor Heerlen en merkte ik dat ik me in Heerlen veel meer thuis voelde. Groenergras werd een bureau dat ernaar streeft de wereld mooier te maken, ook op het gebied van voeding en de impact daarvan op de wereld. Ik werd op mijn 10evegetarier en besloot een aantal jaren later helemaal niets meer te gebruiken dat afkomstig is van dieren. Vroeger ging ik naar het ‘vegan summerfest’ in herzogenrath. Mijn droom was om ook zoiets te organiseren. Dat werd zomer maan fest!

Hoe ben je betrokken bij Frisse Wind

Als initiatiefnemer van Zomer maan fest

Op welke manier ben jij actief voor je stad of buurt?

Ik heb een hart voor Heerlen en hoop die positiviteit aan anderen over te brengen. Af en toe geef ik de stad een positieve vibe mee door bijvoorbeeld posters met een fijne boodschap op te hangen in het centrum.

Als grafisch ontwerper werk ik voor de postieve stad.

Ik ondersteun ondernemers in de stad (voornamelijk saroleastraat) met het maken van ontwerpen op vrijwillige basis.

Bij welk(e) initiatief(/ven) in stad en buurt ben je betrokken?

Zie vorige vraag

In welke buurt/ stadsdelen ben je actief?

Heerlen centrum

Persoonlijke suggesties/ tips

Gewoon starten!

Mogen mensen contact met je opnemen? Zo ja, hoe?

aline@groenergras.com

Fotografie: Carole Meijers