Inspiratiesessie: De kracht van de vrijwilliger

03 juli om 18:30 Dienstencentrum Vogelsanck, Cookstraat 27-A, Heerlen

Dit is een verplaatste sessie die eerder op 29 mei zou plaats vinden.

Vrijwilligers spelen een belangrijke rol in de Nederlandse samenleving. Bewonersinitiatieven kunnen zelfs niet zonder! Tijdens de inspiratiesessie 'De kracht van de vrijwilliger', spreken we samen over hoe jij vrijwilligers werft en vooral hoe je er voor zorgt dat ze met plezier vrijwilligerswerk blijven doen.

Voor vrijwilligers horen erkennen, waarderen en belonen bij elkaar. Het gaat ze niet om een materiële vergoeding, zoals een cadeautje, kerstpakket of tegoedbon. Deze vorm van beloning is leuk meegenomen, maar niet de reden dat iemand vrijwilligerswerk doet. De beloning die vrijwilligers willen, ligt op een ander vlak.

Tijdens deze inspiratiesessie gaan we het hebben over de kracht van vrijwilligers. Wat zijn manieren waarop wij met elkaar onze vrijwilligers erkennen en waarderen? Kan dit anders of misschien wel beter? Hoe zorg je ervoor dat je jouw vrijwilligers aan je initiatief kan binden? Samen gaan we aan de slag met het maken van een ‘menukaart’ voor erkenning en waardering van vrijwilligers. Hiervoor zullen ook enkele gastsprekers aan het woord komen. Op het einde is er weer ruimte voor nieuwe ontmoetingen en het uitwisselen van contactgegevens.

Tijdens de inspiratiesessie: 'De kracht van de vrijwilliger', spreken we niet alleen met elkaar over dit thema. Maar geven we ook een aantal gastsprekers het woord.

Inschrijven kan tot en met woensdag 26 juni. Let op, Vol = Vol.

Wie wil je aanmelden?