Bijeenkomst 'De kracht van Burgerberaad' - Burgerkracht Limburg

10 juni om 17:00 De Twee Gezusters, Putgraaf 3, Heerlen

Burgers die politici helpen om taaie kwesties op te lossen? Het kan. Van zorg, huisvesting en klimaat tot de vergrijzing en de energietransitie. In heel Nederland is het burgerberaad met een opmars bezig. Burgerberaden kunnen tot doorbraken leiden op vastgelopen onderwerpen, ze kunnen inwoners democratisch zelfvertrouwen geven, ze kunnen leiden tot beleid zonder blinde vlekken en ze kunnen inwoners en overheid dichter bij elkaar brengen. Maar dat kunnen ze alleen als ze goed worden voorbereid en uitgevoerd, want anders kunnen ze ook averechts werken. Het motto is dan ook 'doe het goed of doe het niet'.

Daarom organiseert Burgerkracht Limburg samen met de Gemeente Heerlen en Initiatiefgroep Burgerberaad voor Roermond op maandagavond 10 juni een bijeenkomst in Heerlen over burgerberaden. Want waar ligt nou de kracht van dit nieuwe democratische instrument, en wat kunnen we leren van eerder opgedane ervaringen in Limburg en elders in Nederland?

Onze eigen Job Zomerplaag is dagvoorzitter en zou het leuk vinden als jij er ook bij bent. Er is plek voor 100 deelnemers - bij meer aanmeldingen zal er geloot worden.

Aanmelden is mogelijk tot 13 mei via de volgende link: https://burgerkrachtlimburg.nl...