Adriane Keulen

Adriane was bestuurslid bij Stichting Samen Heerlen, de organisatie achter Frisse Wind, van 30-12-2019 tot 16 maart 2022.

Frisse Wind web LR 003

Naam

Adriane Keulen

Leeftijd

57

Vertel iets over jezelf

Ik ben geboren en getogen in Hoensbroek.
Sinds 2018 ben ik wethouder in Heerlen met de portefeuille integraal ouderenbeleid, buurtgericht werken, programma burgerbetrokkenheid, publieke dienstverlening, informatisering en de lokale inclusie agenda. Mijn werk is voor een belangrijk deel ook mijn hobby. Daarnaast ben ik graag samen met vrienden, houd ik van een goed gesprek en vind ik het fijn om lekker te koken en te eten (het koken is nu wat minder door tijdgebrek, mijn partner is nu vnl. aan zet) en ben ik graag buiten.

Hoe ben je betrokken bij Frisse Wind?

Als wethouder buurtgericht werken en burgerbetrokkenheid heb ik in Utrecht in 2018 op het kantoor van het VSB-fonds een inspirerend gesprek gehad over de stad Heerlen met Bernt Schneiders, directeur van het VSB-fonds.
Dit ging met name over onze manier van aanpak en ambities mbt buurtgericht werken en burgerbetrokkenheid. Na dit buitengewoon positieve en warme gesprek waarin de directie van het VSB-fonds het vertrouwen uitsprak voor een substantiƫle donatie aan de stad Heerlen zijn we in Heerlen met een grote groep inwoners aan de slag gegaan.
Dit was de opmaat naar de nieuwe organisatie Frisse Wind.

Op welke manier ben jij actief voor je stad of buurt?

Als wethouder ben ik constant actief in de buurten van Heerlen. Ik probeer te stimuleren, te enthousiasmeren en de mensen aan elkaar te verbinden. Ik heb enorm veel respect voor mensen die iets voor een ander willen betekenen en ik krijg enorm veel energie van gedreven inwoners die Heerlen mooier willen maken. En dit wil ik zoveel als mogelijk ondersteunen en mogelijk maken.

Persoonlijke suggesties / tips

Kom op met ideeƫn en zet ons aan het denken en aan het werk. En ken je iemand met een goed idee die zelf niet zo goed durft, sein Frisse Wind dan in. We kunnen ook pro-actief mensen opzoeken. We vinden het enorm waardevol als we zo veel mogelijk inwoners in onze stad bereiken.

Welke talenten en ervaringen wil je delen met de stad en andere initiatiefnemers?

Om de mensen van Heerlen vooruit te helpen, ben ik altijd in voor vragen en suggesties. Ik wil ondersteuning bieden in de meest brede zin van het woord. Ik wil mijn kennis, mijn ervaring en mijn enthousiasme graag delen.

Mogen mensen contact met je opnemen? Zo ja, hoe?

Dit kan via email naar a.keulen@heerlen.nl

Foto's: Carole Meijers Fotografie