Terug naar overzicht
Ideeën en inspiratie

Inspiratiesessie: Vriend of vijand? Slim en duurzaam omgaan met water in je tuin, straat en stad

Inspiratiesessie | zaterdag 2 september om 15:00 uur Daktuin Stadstuin - Dak Q-park aan de Putgraaf

Frisse Wind Inspiratiesessie: Vriend of vijand? Slim en duurzaam omgaan met water in je tuin, straat en stad

15:00-16:00 uur

In het kader van de Stadsmaakweek en Cultura Nova nodigt Frisse Wind je uit voor een inspiratiesessie op een bijzondere locatie: de tuin op het dak van de Q-Park Putgraaf. Deze tuin is onlangs toegevoegd aan de Stadstuin Heerlen, een bijzonder initiatief in onze stad.Deze inspiratiesessie staat in het teken van slim en duurzaam waterbeheer en hoe jij daaraan kunt bijdragen. Twee jaar geleden werden Limburg en Heerlen namelijk zwaar getroffen door overstromingen, waarbij huizen en winkels onder water kwamen te staan.


Hoe kunnen we in de toekomst leed en schade als gevolg van wateroverlast verminderen en voorkomen? En hoe kunnen we water in onze tuinen, straten en stad niet als vijand, maar als vriend omarmen?

Onze vaste moderator Job Zomerplaag neemt je mee op een ontdekkingsreis, waarbij we samen met inspirerende sprekers op zoek gaan naar antwoorden op deze vragen. In de prachtige stadstuin verzamelen we tips en tricks om op een slimme en duurzame manier met water om te gaan in je tuin, straat en stad.

Dit doen we met een aantal speciale gasten, hun namen worden binnenkort bekend gemaakt.

De inspiratiesessie wordt gehost door de initiatiefnemers van de Stadstuin Heerlen. Deelname aan dit evenement is gratis, maar we vragen je wel om je van tevoren aan te melden. Als extraatje krijg je een korte rondleiding door de prachtige tuin.

Ben je klaar om een sprong in het diepe te wagen en samen te ontdekken hoe we water kunnen omarmen als een waardevolle bondgenoot in de strijd tegen de gevolgen van klimaatverandering? Meld je dan snel aan voor deze Frisse Wind Inspiratiesessie: Vriend of vijand? Slim omgaan met water in je tuin, straat en stad. We kijken ernaar uit je daar te verwelkomen!

Meer informatie over deze inspiratiesessie volgt binnenkort. Inschrijven kan tot maandag 28 augustus.

Wie wil je aanmelden?