Burendag 2024

28 september

Buurten worden socialer en leuker als buren elkaar ontmoeten, elkaar helpen en zich samen inzetten voor de buurt. Die contacten zijn de basis voor een sociaal sterke samenleving waarin iedereen ertoe doet. Omdat Douwe Egberts en het Oranje Fonds mensen dichter bij elkaar willen brengen zijn zij initiatiefnemers van Burendag. Door op Burendag een activiteit te organiseren, komen buren op een laagdrempelige manier met elkaar in contact. Het maakt het makkelijker om buurtgenoten te leren kennen die je normaal niet zo snel spreekt. En na zo’n eerste ontmoeting is het makkelijker elkaar op te zoeken of om hulp te vragen. Zo kan een burenbingo of een spelletjesmiddag veel meer betekenis hebben voor de buurt dan je misschien in eerste instantie zou denken. Daarom willen Douwe Egberts en het Oranje Fonds op Burendag zoveel mogelijk buren met elkaar in contact brengen en versterkt het Oranje Fonds het hele jaar initiatieven die daaraan bijdragen.

In 2024 vieren we Burendag op 28 september. Het is heel eenvoudig om Burendag te vieren. Bedenk samen met je buren een leuke activiteit, meld je aan en nodig iedereen uit. Aanmelden voor Burendag kan via https://www.burendag.nl/vier-b...

Het Oranje Fonds en Douwe Egberts maken samen jullie Burendag extra feestelijk met speciale Burendagpakketten (zolang de voorraad strekt). Heeft jouw buurt een financiële bijdrage nodig om de Burendagactiviteit door te kunnen laten gaan? Dan is het mogelijk om een aanvraag in te dienen bij het Oranje Fonds om je Burendagplan te kunnen uitvoeren.

Volg het stappenplan op de website en voor je het weet heb je een leuke activiteit georganiseerd!

Bron: Douwe Egberts en het Oranje Fonds